11.8.2016

Viivin sterkkaus osa 1

Maanantai klo 9:00

Tänään koitti pitkään odotettu päivä; Viivin sterkkaus. Minua jännitti koko aamun, vaikka leikkaus on rutiinitoimenpide terveelle ja nuorelle koiralle. Leikkauksessa koiralta poistetaan kohtu ja munasarjat. Viivin leikkauksen syynä olivat pitkään kestävät ja vaikeat valeraskaudet, jotka olivat henkinen rasite sekä koiralle, että omistajille. Aamulla käytiin normaali aamulenkki, jonka jälkeen Viivi ei saanut aamuruokaa. Vettä oli normaalisti tarjolla.

Klo 12:20

Käytettiin Viivi vielä pissalla ja lähdettiin autolla kohti eläinklinikka Tähteä. Mukaan pakattiin viltti ja tötterö, joka meillä olikin jo omasta takaa (tekevälle sattuu :D).

Klo 12:50

Hoitaja kutsui meidät sisään. Viivi kävi puntarilla joka näytti painoksi noin 27 kg. Siirryimme toimenpidehuoneeseen ja lääkäri tutki Viivin lattialla, kertoen samalla leikkauksesta ja sen jälkeisestä elämästä. Viivi antoi tapansa mukaan tutkia itsensä hyvin ja nautti rapsutuksista. Sen jälkeen Viiville laitettiin esirauhoituspiikki ja me jäimme hämärään huoneeseen noin kymmeneksi minuutiksi odottamaan lääkkeen vaikutusta. Viiviä rupesi väsyttämään jo parin minuutin jälkeen ja pian se jo pötkötteli tyytyväisenä lattialla. Lääkäri ja hoitaja tulivat takaisin huoneeseen ja me jätimme Viivin heidän taitaviin käsiinsä. Lääkäri lupasi soittaa meille, kun voimme hakea Viivin. Menimme leikkauksen ajaksi kaupoille, jotta aika kuluisi nopeammin.

Esirauhoite annettu. Viivi pötköttää hämärässä toimenpidehuoneessa.

Klo 15:30

Puhelimestani uhkasi loppua akku, joten menimme klinikan odotushuoneeseen odottamaan. Hetken kuluttua Viivin leikannut eläinlääkäri tuli luoksemme ja kertoi leikkauksen menneen hyvin. Munasarjat olivat kuitenkin melko suuret ja aktiivisen näköiset, samoin kohtu oli hieman suurempi kuin lepotilassa, sillä seuraavat juoksut tekivät jo tuloaan. Tästä syystä Viiville voi siis tulla leikkauksen jälkeen vielä kerran valeraskausoireita. Pääsimme katsomaan Viiviä toimenpidehuoneeseen, jossa se oli tarkkailtavana. Siellä se raukka pötkötteli kieli poskella. Se oli vielä lääkehuuruissa eikä reagoinut meihin millään tavalla. Hoitaja kertoi Viivin olevan tokkurainen huumaavien lääkkeiden vuoksi vielä koko illan, ehkä pidenpäänkin. Saimme hoitajalta kirjalliset hoito-ohjeet ja kipulääkkeitä mukaan kymmeneksi päiväksi. Haavaan ei jäänyt poistettavia tikkejä. Olin todella tyytyväinen klikinkan toimintaan ja asiakaspalveluun, aivan ihana paikka ♥  Leikkauksen hinnaksi tuli 489 €.

Leikkauksen jälkeen.

Klo 16:00 

Viivi nostettiin paarien avulla autoon ja pääsimme kotimatkalle. Kotona Viivi nostettiin viltin avulla keittiöön pötköttämään. Diego piti eristää kylpyhuoneeseen, koska se olisi halunnut tulla heti putsaamaan Viiviä. Viivin täytyy pitää tötteröä noin kaksi viikkoa, ettei se pääse nuolemaan haavaa. Ruokailun ja lenkkien aikana ollaan otettu tötterö pois. Kaksi viikkoa otetaan muutenkin rauhallisesti ja kierretään vain lyhyitä lenkkejä hihnassa.

Viivi nostettuna autoon.


Klo 18:00

Viivi nousi ylös ihmettelemään tilannetta. Koko koira huojui ja silmät seisoivat päässä. Pian se köllähti takaisin nukkumaan. Kymmeneltä Viivi oli jo sen verran tolpillaan, että käytiin etupihalla. Siellä Viivi vain istui nurmikolla ja tuijotti minua silmät lautasen kokoisina. Mentiin takaisin sisälle nukkumaan.

Klo 03:00

Heräsin yöllä, ja huomasin että Viivi seisoo ja tuijottaa ovea. Mentiin ulos ja Viivi meni heti pissalle. Sisälle tultuamme Viivi hörppi paljon vettä ja meni takaisin nukkumaan.

Puolivaloilla 

Leikkaushaava maanantai-iltana

Tiistai klo 9:00

Tiistai aamuna Viivi oli vielä uninen, mutta jo selvästi pirteämpi. Häntä heilui normaaliin tapaan ja suussa kannettiin leluja ja sukkia. Aamukävelyllä se olisi halunut jo lähteä reippaalle lenkille ja pettyi kun käännyttiin jo pian takaisin kotiin. Aamuruuaksi Viivi sai raakaa kalkkunaa, joka maistui hyvin. Aamulla aloitettiin myös kipulääkekuuri. Tötterö ei ole Viivin elämää haitannut, on tainnut jo niin tottua siihen edellisten vaivojensa kanssa. Välillä se törmää sen kanssa johonkin, mutta päättäväisesti jatkaa matkaansa. Tötteröstä ei myöskään ole tullut mikään mörkö, vaan Viivi sukeltaa siihen mielellään käskystä.

Jo selvästi virkeämpi.

Keskiviikko

Leikkaushaava näyttää hyvältä, eikä Viivi ole päässyt nuolemaan sitä kertaakaan. Viivi sai tänään kirpparilta lisää Angry Birdsejä kokoelmaansa ja leikki niillä pitkän aikaa. Viivi pötköttelee vielä kuitenkin suurimman osan päivästä, mutta lähtee ulos reippaasti. Tästä jatketaan paranemista ja tehdään postaukseen toinen osa, kun nähdään miten leikkaus vaikuttaa Viivin elämään.






2 kommenttia:

  1. Paljon paranemisia reippaalel tytölle <3 :)

    VastaaPoista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)