31.8.2016

Päiväretki Hyyppäänvuorelle

Kesäloman To do -listaan kuuluu retkeily ja luonnossa liikkuminen. Tänä kesänä oli tarkoitus myös yöpyä luonnonhelmassa, mutta se hauskuus taitaa jäädä ensi kesälle. Lomaa on jäljellä vielä noin kuukausi, joten päiväreissuja kerkeää tehdä vielä monia! Eilen käytiin valloittamassa Laukaassa sijaitseva Hyyppäänvuori, jota kutsutaan myös Keski-Suomen Koliksi. Sitä nimitystä en kyllä ihmettele yhtään, niin upeat maisemat vuorelta oli! Retkeilysää oli mitä mainioin; puolipilvistä ja sopivan lämmintä. Yhtään hirvikärpästä ei pörrännyt ympärillä, vaikka niitä pelkäsin etukäteen.


Hyyppäänvuoren reissu alkoi noin puolentunnin ajomatkalla Laukaaseen. Reissukaverina toimi maailman paras äiti, sekä koira. Luontopolun lähtöpaikalle oli hyvät opasteet ja jätimme auton pienelle parkkipaikalle. Heitimme reput selkään ja lähdimme matkaan. Viivi oli kiinni joustohihnalla Hurtan juoksuvyössä, joten sain kädet vapaaksi taluttamisesta. Parkkipaikalta vuorelle ei ollut matkaa kuin muutama kilometri, mutta jyrkät nousut tuntuivat kyllä pian jaloissa. Huipulle päästyämme maisemat olivat aivan mahtavat! Niitä olisi voinut jäädä katselemaan vaikka koko päiväksi.






Vuoren seinämässä on myös luola, joka meiltä jäi tällä kertaa valitettavasti näkemättä, sillä reitti alas luolalle oli koiran kanssa turhan jyrkkä. Kierrettiin vuoren huippua jonkin aikaa ja pysähdyttiin sitten ihanalle jäkälän peittämälle rinteelle syömään eväitä. Tulenteko alueella oli kielletty, joten eväänä toimivat täytetyt patongit. Jälkkäriksi oli mukana kahvia ja lakritsia. Kylläpä maistui kahvi hyvältä ulkona nautittuna! Evästauon ajan Viivi sai olla vapaana ja se kieriskeli sammalissa ja söi mustikoita suoraan varvuista.

Evästauon jälkeen ihailtiin vielä hetki maisemia ja laskeuduttiin sitten alas vuorelta. Viivi osasi hienosti odottaa jyrkkien laskujen kohdalla, eikä rynninyt mäkeä alas. Alhaalta lähti luontopolku kohti partiolaisten tupaa. Jatkettiin matkaa sinne suuntaan ja Viivi pääsi uimaan Karhulampeen. Kierreltiin Karhulammen ympäristössä vielä jonkin aikaa ja palattiin sitten autolle. Reippailua tuli yhteensä reilu neljä tuntia. Viivi oli reissusta sen verran poikki, että nukkui sikeästi koko kotimatkan. Hyyppäänvuorelle täytyy palata ehdottomasti vielä ruskan aikaan!












Hyyppäänvuori Karhulammelta katsottuna.







4 kommenttia:

  1. Voi vitsit vieläkin ihailen noita maisemia <3 Voin kuvitella kuinka Viivi on käyny läpi jokaisen varvun ja ahminu kaikki mahdolliset mustikat :D Joskus sun on kyllä pakko viedä mut tonne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla oli kyllä ihanaa<3 Niin on, ehdottomasti!!

      Poista
  2. Kyllä on mahtavan näköiset maisemat! Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Maisemat olivat kyllä kohdillaan! :)

      Poista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)