13.9.2016

Tarmokas pikkumusta


Instagramia ja Facebookia seuraavat tietävätkin jo, että viikko sitten meille kotiutui pieni labradorinnoutajan alku. Viralliselta nimeltään Wild Choice Duvel sai kutsumanimekseen Tarmo. Tarmo on opiskeluihini liittyvä Tullikoiraprojekti, joka on minulla koulutettavana noin vuoden ajan ja lähtee sen jälkeen Tullille tulevalle ohjaajalleen opettelemaan oikeita töitään.
Ai mitenkö siitä osaa sitten luopua? Niinpä. Täytyy kuitenkin alusta asti asennoitua koiraan oikein. Siitä tulee isona virkakoira, jos kaikki menee nappiin, ja on hienoa olla tällaisessa projektissa mukana. Tarmo opettaa minulle varmasti paljon lisää koiran kouluttamisesta ja käyttäytymisestä. 
Viivi otti Tarmon hyvin vastaan, onhan se tottunut pieniin pentuihin. Aluksi Tarmolle oli rajattu keittiöön oma tila, jossa se sai tutustua taloon rauhassa. Se olisikin aluksi ollut liian hento painikaveri Viiville. Nyt kuitenkin kaksikolla on jo melkoiset painit pystyssä. Diego osoittautui myös hyväksi painikaveriksi Tarmolle. Kissa antaa pennun hyppiä ja pomppia päällään, eikä välitä yhtään. Se on kyllä harvinaisen kiltti kisu!

Pentuarki lähti hienosti käyntiin. En kuitenkaan muistanut sen olevan näin rankkaa :D Onneksi pentu osaa jo hienosti tehdä tarpeitaan ulos, joten siivottavaa ei juurikaan ole. Tulevan Tullikoiran ensimmäiset namietsinnät ja jäjet on tehty, ja poitsu käyttää jo hienosti nenäänsä! Hajutyöskentelyä tuleekin tehdä tämän kaverin kanssa paljon.
Tarmon koulutuksen etenemisestä kuullaan varmasti lisää blogissa!

5 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana nappisilmä! :) Pentukuume tässä vaan kasvaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! :) Ei muuta kuin pentua hankkimaan sitten ;)

   Poista
 2. Pentukuume vain kasvaa, mutta eipä se haittaa missään ;D Ihanan näköinen nappusilmä, siitä tulee komia!

  Saitko Tarmon Kannuksen kautta, vai mitä kautta sait projektikoiran? Itse oon jo pitkään toivonut (tai ehkä sittenkin vain haaveillut ;)) projektikoiran ottamista, kun se ei kuitenkaan ole oma eikä olisi niin kauaa, mutta luopuminenhan siinä vasta rankinta ja haikeinta on!

  Mulla olis siis heti heittää sulle pari kysymystä, toivottavasti pystyt näihin vastaamaan! : Mitä projektikoiraan liittyy? Joutuuko sen kanssa harrastamaan mitään erityisiä lajeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi14.9.16

   Projektikoiraa ei tosta vaan saa, jos ei ole kennelalan opiskelija.

   Poista
  2. Hän on kyllä suloinen tapaus! :) Sain Tarmon Kannuksen kautta. Poliisi, tulli -ja avustajakoiria ei tietääkseni saa projektiksi, kuin opiskeluiden (ja nimenomaan Kannuksen) kautta. Opaskoiria kuitenkin otetaan kasvamaan ihan tavallisiin perheisiin, joten kannattaa olla yhteydessä opaskoirakouluun! Opaskoirille täytyy opettaa perustottelevaisuus ja hyvät tavat sekä mahdollisesti suojatielle pysähtyminen. Opaskoiranpennusta ei tule itselle mitään kuluja.

   Poista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)