20.4.2015

Uusi harrastus

Aurinko paistaa ja kelit lämpenee. Ollaan käyty Santerin kanssa ajamassa meidän tandemilla jo useamman kerran ja aina harmittaa, ettei Viiviä voi ottaa mukaan. Ollaan harkittu koirakärryn ostamista, mutta tandemiin kiinnitettynä siitä saattaisi tulla jo hieman ylipitkä kuljetus. Tandemin vierellä Viiviä ei kovan vauhdin vuoksi voi juoksuttaa, mutta tänä keväänä otin tavoitteeksi opettaa Viivin kulkemaan oman pyöräni vierellä.
Ensiksi piti löytää pyörään springeri, eli teline, joka pitää koiran turvallisella etäisyydellä pyörästä ja vapauttaa kädet ohjaamiseen. Spingerin jousi myös vaimentaa äkillisiä nykäyksiä. Onneksi löysin kyseisen kapistuksen Löytötexistä ja vieläpä tarjoushintaan 25e (norm.49,90e).


Viivi on nähnyt pyöriä pienestä pitäen, eikä välitä ohi ajavistakaan pyöristä pätkääkään. Oli kuitenkin ihan uusi juttu kulkea niin lähellä pyörää; käsijarrusta kuului outoa kirskuntaa ja pyörä pyöri ihan vieressä. Siispä talutin aluksi pyörää ja Viivi sai tutustua pyörän vieressä kulkemiseen. Seuraavana päivänä pyörä olikin jo vanha tuttavuus ja kiinnitin Viivin valjaista spingerin hihnaan. Etsittiin rauhallinen paikka ja talutin pyörää. Tein Viiville selväksi, ettei pyöräillessä voi haistella maata tai kantaa keppejä suussa. Kaikki sujui hyvin ja uskalsin hypätä kyytiin ja polkea. Viivi oli ensin ihan varma, että pyöräily on jonkun sortin seuraamisharjoitus ja tuijotti mua koko ajan silmiin. Kun kannustin katsomaan eteenpäin, Viivin katse kiinnittyi pyörivään pyörään ja sen pää meni ihan sekaisin :D Hetken päästä löytyi kuitenkin yhteinen sävel ja Viivi tajusi katsoa eteenpäin juostessaan.
 Seuraavana päivänä opeteltiin käskyt oikea ja vasen. Ne Viivi oppi tosi nopeasti. Sitten lähdettiin kokeilemaan vähän pidempää lenkkiä ja hyvin sujui. Vastaan tulevat koiratkin ohitettiin hienosti. Onneksi meidän lähellä on hyvät lenkkireitit; Viivi saa juosta pientareella, pururadalla tai metsätiellä.
                                                                  Mukava laji tämä on, kun on koulutus kunnossa ja terve koira :)Niin ja vaikkei me tällä hetkellä treenata mitään ohjatusti, niin ei me treenaamista ihan kokonaan olla unohdettu. Tässä pieni todiste siitä:6 kommenttia:

 1. Eikun kokeisiin vaan :)

  VastaaPoista
 2. Hienosti!! Ennakoiko jäävien liikeiden sivulle tulon? Vai eikö vaan kuulu :) tuohan näyttää jo koevalmiilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulu videolla, mutta ekan sivulle tulon videolla kyllä ennakoi. Ja eheei ole vielä koevalmis! :D Kyllä me kesä vielä ainakin treenaillaan ennen kokeita!

   Poista
 3. jasmin24.4.15

  Heippa Kaisa! Oon seurannut sun blogia jo pitkään, Viivi on kyllä NIIN ihastuttava koira että!:-) Mulla on vanhempien luona myös kultsu 7v, ja nyt oon itsekkin hankkinut pennun. Asutaan keskustassa ja välillä tuntuu ettei kouluttamisesta tule yhtään mitään.. Voisko sulle tulla jutteleen jonnekkin? Olis tosi kiva saada vähän tietää miten teillä meni ja miten Viivi oppi esim, hihnassa kulkemisen, ja tottelevaisuudet jne. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Voi miten kiva kuulla, että oot seurannut meidän touhuja blogin kautta :) Kerron mielelläni Viivin koulutuksesta ja annan vinkkejä parhaani mukaan, lisää mut vaikka facebookissa kaveriksi (Kaisa Räsänen) :)

   Poista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)