23.1.2017

Opaskoiraprojekti Noppa

Meillä on koulussa taas yto-jakso, eli suurimmaksi osaksi tavallisia kouluaineita, jotka olen saanut hyväksiluettua lukion takia. Tässä jaksossa minun piti tehdä itsenäisesti hyötykoirien kouluttamisen kurssi Tarmon kanssa. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, kun Tarmon olikin aika vaihtaa ohjaajaa. 

Kävin juttelemassa opinnoista ryhmänohjaajan kanssa. Pohdittiin siinä eri vaihtoehtoja tälle jaksolle, kunnes tietokoneen ruudulle pomppasi Opaskoirakoulun facebooksivu. Suloisesta N-pentueesta olisi vielä yksi pentu vailla ohjaajaa. Pennun emä oli kultainennoutaja ja isä labradorinnoutaja. Mun lempparirodut samassa pakkauksessa! Olin myyty.Pentueessa oli kahdeksan pentua: Nalli, Nemo, Niksi, Nino, Noppa, Nilla, Nova ja Numa. Niistä minulle kotiutui Noppa. Fiilikset olivat aluksi hieman sekavat. Tarmo lähti ja uusi pentu tuli heti tilalle. Toisaalta Noppa on lievittänyt ikävää Tarmoon aika lailla. Viivikin oli aluksi ihmeissään tilanteesta. Se ei päästänyt Noppaa lähelleen ollenkaan parina ensimmäisenä päivänä. Rupesin jo huolestumaan tilanteesta, kunnes Viivi rupesikin leikkimään pennun kanssa. Sen jälkeen ne ovatkin painineet päivät pitkät ja tulevat tosi hyvin juttuun. 

Tarmon kanssa piti opetella aivan uusi tyyli kouluttaa, sillä Tarmo oli luonteeltaan paljon intensiivisempi ja nopeampi kuin Viivi. Nyt Nopan kanssa on joutunut taas omaksumaan uuden koulutustavan, sillä Noppa on perusolemukseltaan hidas ja mietiskelevä tapaus (ainakin vielä). Mutta se tässä hommassa onkin parasta, että saa kokemusta erilaisista koirista ja niiden kouluttamisesta.
2 kommenttia:

  1. Voi, hän on niin suloinen! Todella kivasti periytyneitä ulkonäöllisiä yksityiskohtia molemmilta vanhemmiltaan. Onnea uudelleen alkavaan pentuarkeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Noppa on kyllä suloinen tapaus ♥

      Poista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)