29.11.2016

Kolmas kerta toden sanoo?

Tämä taipparipostaus oli jäänyt luonnoksiin odottamaan aiheeseen sopivia kuvia. Niitä ei vieläkään ole kuin muutama, mutta julkaistaan tämä nyt kesäkuvien kanssa. Niihin onkin kiva palata nyt, kun ulkona tupruttaa lunta.


Kesällä treenattiin Viivin kanssa ahkerasti taippareita varten. Kaikki alkoi näyttää hyvältä; varikset tulivat ehjänä käteen, noutaminen veneen vierestä ei tuottanut ongelmia, kani löytyi jäljeltä ja laukaukset eivät pelottaneet. Siispä uskalsin ilmoittaa Viivin ekoihin taippareihin. Koekutsun saapuessa kävi kuitenkin ilmi, että kokeessa olisi hakuruudussa riistana fasaani. Tästä ei oltu ilmoitettu missään etukäteen. Oltiin treenattu Viivin kanssa vain variksilla, joten tuli kiire hommata käsiin fasaani ja äkkiä. Sellainen onneksi löytyi Viivin kasvattajalta ja päästiin kokeilemaan miten homma toimii. Ensimmäisen kerran Viivi toi fasaanin, ei käteen asti, mutta lähelle kuitenkin. Seuraavalla kerralla homma meni pipariksi ja lintu palasiksi, kun Viivi otti sen liian rajusti hampaisiinsa. Seuraavien päivien treenit menivät samaa rataa. Siispä peruin osallistumisen näihin taippareihin kokonaan. 

Taipparikuvista, treeneistä ja tuesta suuret kiitokset kasvattajalle.

Ilmoitin Viivin seuraavaksi taippareihin Leppävirralle. Siellä riistana oli vanhat tutut varikset. Ilman ongelmia ei tästäkään päivästä selvitty, sillä vesityön ranta osoittautui liian haastavaksi. Ensimmäisen rannalta heitetyn lokin Viivi haki hyvin, mutta ei meinannut päästä ylös rantaan liukasta kalliota pitkin. Näin ollen se ei uskaltanut lähteä hakemaan veneestä heitettyä lokkia lainkaan. Hakuosuus olisi ollut tosi tiheässä metsikössä, missä tuomari ei nähnyt koiran työskentelyä juuri ollenkaan, ja vaati jokaista koiraa tuomaan kaikki riistat metsästä. Meidän suoritus kuitenkin tyssäsi jo vesityöhön, joka harmitti suuresti. Sen kanssa kun ei koskaan ole treeneissä ollut mitään ongelmia. Taipparipäivä itsessään oli kuitenkin mukava, sillä tutustuttiin uusiin samanhenkisiin ihmisiin ja syötiin hyvää ruokaa yhdessä. Kokemusta rikkaampana siis!

Seuraavat taipparit olivat Laukaassa lyhyen matkan päässä meistä. Siispä ilmoitin Viivin vielä sinne. Tällä kertaa ranta oli paljon helpompi ja metsä avarampi. Vesityössä Viivi lähti innokkaasti hakemaan ensimmäistä lokkia. Se otti sen suuhun ja lähti uimaan rantaan. Kun jalat ottivat pohjaan, lokki tippui suusta, mutta sain houkuteltua Viivin tuomaan sitä vielä lähemmäksi. Toinen lokki heitettiin veneestä ja Viivi lähti hakemaan sitä hyvin. Koko matkan pelkäsin, että se kääntyy uimaan takaisin, mutta sepä ui lokille asti ja toi sen minulle käteen saakka! Suoritettiin vesityö hyväksytysti ja jatkettiin hakualueelle. Laukaus ammuttiin ja varis heitettiin alueelle. Päästin Viivin hakemaan sitä ja kuinkas kävikään; Viivi saapui linnulle, otti sen suuhun ja kuului rusahdus. Lintu meni rikki ja meidän osuus kokeessa loppui siihen. Kyllä harmitti ja harmittaa edelleen. Viivillä kun ei aikaisemmin ole ollut riistojen kanssa tämmöistä ongelmaa. 
Kokeen jälkeen käytiin vielä kasvattajan kanssa treenaamassa variksilla. Tehtiin ensimmäiseksi jälki , joka meni ihan hyvin. Hakuruudussa Viivillä oli taas liian kovat otteet riistojen kanssa. Annettiin sen kantaa lintuja hihnassa rauhallisesti. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että pidetään koko hommasta taukoa, ja keskitytään välillä ihan muihin juttuihin. Noutoja tehdään nyt lähinnä dameilla, joiden kanssa homma sujuu ja Viivi saa toteuttaa rodunomaista käyttäytymistään. Muuten keskitytään nyt hallilla treenaamiseen ja rally-tokoon. Itsenäisyyspäivänä ollaankin menossa rally-kisoihin täällä Kannuksessa. Myös nosea ollaan treenattu ahkerammin ja sekin alkaa olla jo ihan hyvällä mallilla. Ehkä päästään vielä kisaamaan joskus siinäkin lajissa.4 kommenttia:

 1. Anonyymi29.11.16

  Tosi ihania kesäkuvia näin keskellä pimeyttä - ja joulufiilistä! Harmi, että nämä parit taipparit menivät mönkään. Hienoa kuitenkin, että koira pääsee toteuttamaan viettiään, eikä se hylätty tarkoita mitään - kolmas kerta todensanoo! Onnea tuleviin Itsenäisyyspäivän kisoihin! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi5.12.16

  Tää kysymys ei nyt mitenkään liity tähän postaukseen, mutta olisin tosi iloinen jos vastaisit:) Eli siis sähän hait kannukseen lukion pohjalta niin oliks se haku jotenkin erikseen ja onko sinne mahdollista edes päästä lukiopohjalta joka vuosi? Oon yrittänyt etsiä tietoa tästä kuitenkaan onnistumatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä hain lukion pohjalta! Hain opiskelemaan Opintopolun kautta ja valitsin hakuvaihtoehdoksi Yo-pohja. Ja joka vuosi otetaan myös lukiopohjaisia opiskelijoita ! :)

   Poista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)