24.4.2016

Taipparitreenejä


Kesä lähestyy ja samalla myös taipparit eli noutajien taipumuskokeet. Viivin kanssa ollaan treenattu pennusta saakka kokeessa tarvittavia asioita. Nyt kuitenkin muut lajit, kisat ja koulu ovat vieneet niin paljon aikaa, ettei olla treenattu enää niin tehokkaasti. Tänä kesänä olisi kuitenkin tarkoitus yrittää päästä ne taipparit läpi. 

Viime viikon viikonloppuna käytiin tekemässä Viivin kasvattajan kanssa Viiville hakua variksilla. Viivi ei ollut nähnyt varista sitten viime kesän, joten se sai kantaa sitä ensin hihnassa. Aluksi se otti variksen heti suuhun ja kantoi vähän matkaa, kunnes tiputti ja ihmetti lintua. Sitten tehtiin haku. Viivi toi muistaakseni neljä varista. Mikään ei tullut käteen asti, mutta pudotti ne kuitenkin tosi lähelle. Viimeistä lintua yritti omia, mutta toi kuitenkin. Treenit olisi voinut paremminkin mennä, mutta pääasia oli että linnut pysyivät ehjinä ja Viivi teki hyvin töitä. Saatiin Kannukseen mukaan yksi varis, jotta Viivi tottuu taas hakemaan riistaakin

Eilen oltiin kaveriporukalla metsässä treenaamassa ja lenkkeilemässä neljä tuntia. Tein Viiville hakuruudun viidellä damilla, jotka se palautti hienosti käteen saakka. Vedin myös variksella jäljen. Viivi ei seurannut jälkeä yhtään vaan haki laajalta alueelta. Varis kuitenkin löytyi ja tuli ehjänä takaisin. Koska jäljestys ei onnistunut, vein vielä variksen itse metsään ja lähetin Viivin hakemaan. Ja tällä kertaa varis tuli käteen asti! Eikä variksen omimista tapahtunut enää kertaakaan, vaikka paikalla oli muitakin ihmisiä.

Tänään aamulla käytiin vielä tekemässä pellolla treenejä variksella ja siipidameilla. Viivi toimi hienosti. Nyt pitäisi saada kuntoon vielä jälki, laukaukset ja treenata vesinoutoja kunhan kelit sen sallii.Maijalle suuret kiitokset kuvien ottamisesta sekä Joonakselle GoPron lainaamisesta!


2 kommenttia:

  1. Voisitko tehdä postauksen mis kerroittais miten vois aloittaa taippareihin treenauksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin tehdä, kunhan passaa aikatauluihin :)

      Poista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)