4.11.2015

Onnellinen opiskelija

Ennen Kannukseen tuloa luin netistä paljon muiden kokemuksia tästä koulusta. Mielipiteitä löytyi moneen lähtöön ja negatiiviset kokemukset herättivät jopa pelkoa lähteä opiskelemaan tänne. Päätin kuitenkin jättää muiden kokemukset omaan arvoonsa ja muodostaa itse oman mielipiteeni tästä paikasta. Ja voin sanoa, etten ole katunut päivääkään, että hain tänne opiskelemaan.

Joskus täällä havahtuu siihen, että olenko oikesti opiskelemassa näin ihanassa ja koiraystävällisessä paikassa; koira saa olla mukana oppitunneilla, pitkällä ruokatauolla on aikaa lenkittää koiraa, koiran kanssa on mahdollista treenata melkein mitä vain...(tätä listaa voisi jatkaa vielä vaikka kuinka.) 
Ollaan päästy Viivin kanssa kokeilemaan mm. agilityä, NoseWorkkiä, rally-tokoa, koirakeilausta, hakua ja  jälkeä. Ilman tätä koulua usea laji jäisi varmasti kokeilematta, koska ohjatusti harrastaminen on kallista. Meillä on täällä myös sisähalli, jota saamme käyttää silloin, kun se on vapaana.
Päivät täällä ovat pitkiä, mutta joka aamu olen herännyt reippaasti kouluun, koska kaikki aiheet ovat niin mielenkiintoisia, ettei niitä halua missata. Minusta jo se kertoo, että on oikeassa paikassa opiskelemassa. Meillä on täällä aivan mahtavat opettajat, jotka jaksaa kannustaa meitä eteenpäin. Heiltä saa kullan arvoisia vinkkejä ja esimerkkejä, joista on varmasti jatkossa hyötyä.

Tunnilla ollaan seisottu ringissä naksuttimien kanssa ja heitelty pähkinöitä lattialle (treenattiin oikea aikaista palkkausta naksuttimen käytössä), tehty raivaussahalla hommia metsässä, nähty kun vasikka syntyy maailmaan, tehty koiralle ruumiinavaus, opeteltu pieneläinten hoitoa, työskennelty eläinhoitolassa ja navetassa, Kaikki täällä on niin ihanan käytännönläheistä ja hyödyllistä; ei tarvitse enää istua vain nenä kiinni kirjassa ja opetella ulkoa asioita.

Kaikista parasta täällä on samanhenkiset ihmiset. Meidän luokalle muodostui heti alussa tosi hyvä ryhmähenki, joka jatkuu edelleen. Mulla ei ole ylä-asteen jälkeen ollut näin tiivistä ja rikasta ystäväpiiriä, kuin täällä. Luokkatoveriani siteeraten; tuntuu kuin olisi tullut kotiin, kauan kadoksissa olleeseen suurperheeseen. Koskaan ei tarvitse olla yksin. voi jutella kelle tahansa ja ennen kaikkea voi olla oma itsensä. Tiedän, että täällä tulee varmasti olemaan kurjiakin päiviä, kun koti-ikävä iskee ja asiat ei onnistu. Silloinkin hyvät ystävät ympärillä auttaa varmasti.

Täällä meillä on kaikki hyvin.
Ja nyt ensimmäinen joka jaksoi tämän vuodatuksen lukea ja haluaa lähteä 7.-8.11 järjestettäville lemmikkimessuille Helsinkiin, voittaa kaksi lippua sinne kommentoimalla tähän postaukseen jotakin mukavaa :)!

(Lippu oikeuttaa kertakäyntiin Lemmkki-, ELMA-, Metsä-, Kädentaito ja OutletExpo-messuilla. Lipun tarjoaa Hau-Hau Champion.)16 kommenttia:

 1. Miks tää teksti sai mulle kyyneleet silmiin, joka sana niin totta :')

  VastaaPoista
 2. Monilla on monia mielipiteitä, mutta kaikesta huolimatta mä olen tykännyt hirveesti olla täällä. Hallissa treenaaminen on halpaa verrattuna vaikkapa pääkaupunkiseudulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että säkin oot tykänny olla täällä :)

   Poista
 3. Mäkin oon niin onnellinen että tänne pääsin <3 aina välillä havahtuu miettimään että onko tällänen oikeesti mahdollista. Ihanat kuvat, ihana teksti ja ihana sinä :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanuus! Onneksi olet täällä<3

   Poista
 4. Anonyymi8.11.15

  Minulla on aina heijastinliivi päällä sekä muutama roikkuva heijastin. Housuista myös muutama heijastin löytyy. Meidän pojilta taas löytyy kura-asut jotka ovat melkein kokonaan heijastintarraa, joten näkyvät varmasti, mutta niitä ei käytetä kuin sateella. Heijastinliivit meidän pojilla jäi pieniksi pentuajan jälkeen(eli viime talvena)joten ne ovat joulupukin listalla :) Harmittavan vähän tällä hetkellä löytyy heijastimia meiltä:(
  Sp: greetteuukivi@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Anonyymi8.11.15

  Säädin jotain puhelimella,joten tuo tuli nyt väärään postaukseen :D ^^

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana blogi sulla, seuraan teitä myös instagramissakin, aivan huippu Viivi ! Tämän naisen sydän on viety. :) Itsekin opiskelen parhaillaan eläintenhoitajaksi täällä Jyväskylän seudulla, tutulta kuullostaa hommat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla! :) Tällaiset kommentit piristävät aina päivää. Tervetuloa seuraamaan meidän touhuja myös blogin puolella !

   Poista
 7. Anonyymi9.11.15

  Mihin tuolla kannuksessa voi siis kouluttautua? Auttaako ja saako sieltä koulutusta eläinlääkärin ammattiin? Pitääkö olla käyty lukio jotta sinne pääsee? Onko se hyödyksi jos on lukion käyny? Saako sinne ottaa kaksi koiraa mukaa? Mitkä mahdollisuudet päästä sisään? Olen kiitollinen jos vastaat kaikkiin kysymyksiin❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun valmistumme, meistä tulee eläintenhoitajia, jotka ovat suorittaneet maatalousalan perustutkinnon. Tänne voi hakea suoraan peruskoulusta tai lukion jälkeen. Jos haet suoraan peruskoulusta, voit suorittaa kaksoistutkinnon, eli käydä lukion samalla, kun opiskelet eläintenhoitajaksi. Näin koulutuksesta on ainakin hyötyä eläinlääkärin ammattia ajatellen. Mukaan saa ottaa vain yhden koiran. Kolmantena vuonna saa ottaa toisenkin koiran, mutta siitä joutuu maksamaan erikseen. Oman koiran lisäksi saa ilmaiseksi ottaa projektikoiran (tulli,opas,poliisi,avustaja -koiran), jota koulutat vuoden ajan ja koira siirtyy sen jälkeen lisäkoulutukseen ja mahdollisesti virkatehtäviin. Tänne on joka vuosi todella paljon hakioita, mutta sisään pääsemisessä auttaa hyvä motivaatio, hyvä keskiarvo ja reipas asenne! :)

   Poista
 8. Anonyymi9.11.15

  Valmistuuko kannuksen lukiosta ylioppilaaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi9.11.15

   Mistä se kultsu piparkakkumuotti on ostettu? :)

   Poista
  2. Muistaakseni Kodin Ykkösestä :)

   Poista
  3. Ja kaikista lukioista valmistuu ylioppilaaksi.

   Poista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)