7.11.2015

Loistavia lenkkejä pimeässä [Arvonta!]

Meillä on aina käytetty ahkerasti heijastimia, mutta nyt Kannuksessa tästä asiasta on tullut vieläkin tärkeämpi. Kotona Jyväskylässä kaikki kadut ovat hyvin valaistuja, joten pieni roikkuva heijastin on riittänyt hyvin. Kannuksessa tunnen oloni todella turvattomaksi, jos heijastinliivi unohtuu kämpille. Täällä kun ei ole lähellä kävelyteitä, vaan lenkkeillään autoteiden reunoilla. Koulun alueella liikenne on vilkasta ja liian monta kertaa on jo meinannut sattua vahinko. Jos et itse kehtaa pukea heijastinliiviä yllesi, pue edes koiralle. Liivejä löytyy myös valjaiden mallisena tai mustana, jos perinteinen huomioväri tai malli ahdistaa.

Itse olen todennut, että mitä useampi heijastava tuote päällä, sen parempi. Nykyään käytän myös otsalamppua. Kokosin tähän mitä erilaisia vermeitä me puetaan päälle, kun lähdetään ulos pimeällä:

Viivin: 1. Hurtan heijastava hihna 2.Itse tuunattu heijastinliivi (ohje löytyy tästä). 3. Hau-Haun Glow vilkkupanta
Minun: Heijastinvaljaat Tokmannista 2.Otsalamppu

Viivin: 1.Hurtan sadetakki 2.Hurtan heijastava hihna 3. Hau-Haun heijastinpanta
Minun: 1.Heijastinliivi HalpaHallista 2. Sateenvarjo heijastavalla reunalla 3. Hai-saappaat


Viivin: 1.Hau-Haun heijastinvaljaat 2. Hurtan heijastava hihna 3. Heijastinliivi
Minun: 1. Otsalamppu 2. Pyörään valot eteen ja taakse Lidlistä 4. Heijastinvaljaat

Tässä esimerkki heijastimien tärkeydestä. Ylemmässä kuvassa seisotaan Viivin kanssa tien laidassa ilman yhtäkään heijastinta. Etäisyys kuvaajaan on n. 15m. Alemmassa kuvassa on sama etäisyys, mutta erotutaan vähän paremmin, eikös?Saatiin Hau-Haulta testiin erilaisia Glow valotuotteita, joihin olen ollut todella tyytyväinen. Valot näkyy oikeasti pitkälle ja niissä kestää virta hyvin. Tuotteet on helppo ladata USB-johdolla, joten erillisiä pattereita ei enää tarvitse ostaa. Valotuotteet on kätevä apu silloin, kuin pitää koiraa irti pimeällä. On myös hyvä muistaa, että heijastin auttaa vain silloin, kuin valo osuu siihen. Ilman valoja ajava pyöräilijä ei siis välttämättä huomaa sinua ja koiraasi pimeässä. Videossa näkyy esimerkki tästä sekä esittelyjä tuotteista:
Hau-Hau ja me halutaan pitää teidätkin turvassa pimeällä ja siispä järjestämme arvonnan! Voittaja saa upean heijastavan köysitaluttimen. Pyöreä, punottu talutin on mukava ulkoiluttajan kädessä; vahva lukko on kätevä ja nopea käyttää. Talutin on kooltaan 13 mm x 180 cm.

Osallistuminen:
-Voit osallistua jättämällä kommenttiboxiin sähköpostiosoitteesi ja kertomalla miten sinä ja koirasi näytte pimeässä.
-Osallistuakseen ei tarvitse olla blogin rekisteröitynyt lukija, eli voit osallistua myös anonyyminä.
-Arvota päättyy 15.11.2015 
Onnea arvontaan ja HAUskoja ulkoiluhetkiä!
43 kommenttia:

 1. heidi99.saario@gmail.com

  Rockylla on aina pimeällä heijastinliivi ja Rukan led-valopanta. Heijastinliivin sijasta Rockylla on välillä valjaat, joissa ainakin omaan mieleen ihan tehokkaat heijastinosat. Itseltä löytyy lähinnä vaan perus roikkuva heijastin tai kaks, joten pitäisi kyllä sillä puolella kunnostautua. Noi sun heijastinvaljaat näyttää kyllä tosi näppäriltä, pitää varmaan itsekin lähteä hankkimaan samantapaisia :D

  VastaaPoista
 2. keppomaija@gmail.com
  Oivalla on päällä yleensä heijastinliivi, heijastava panta + pieni valo ja heijastava hihna + pieni valo. Minulla on muistamisen mukaan päällä heijastinliivi ja tarvittaessa myös otsalamppu. Näillä luulis pärjäävän mutta koska hihnamme heijastaa vain toiselta puolelta niin heijastava köysitalutin ei olisi paha lisä!

  VastaaPoista
 3. Meillä käytössä Avalla aina pimeällä Hurtan pinkkiheijastinliivi, Orbiloc ja pari pientä valoa Tokmannista. Välillä käytössä myös samanlainen Hurtan heijastinhihna kuin teillä. Omalta osalta heijastimien käyttö on vähän jäänyt, mutta välillä laitan itsellekkin pieniä "vetoketjuvaloja".

  karhumaa.joonas@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Halla.korpelin@gmail.com
  Koirillani on päällä heijastinliivit, heijastavat valjaat sekä kaulassa ns "ajovalot" elikkäs otsalamppu :)
  Minä käytän heijastinliiviä sekä otsalamppua. Yksikään remmeistämme ei ole heijastava ja sellaiselle olisi kyllä tarvetta. :)

  VastaaPoista
 5. Myös jalkakäytävilläkin se kunnollinen heijastin on aika hyvä olla olemassa, eteenkin jos joutuu menemään yhtään pätkiä ilman jalkakäytävää. Ehdottomasti heijastinta/valoa myös ihmiselle, että koiralle. En ymmärrä, miksi sen pukeminen itsellekin on joillekin niin suuri ongelma. Eteenkin nuorilla tuntuu olevan se, että muut tuntuu kiusaavan sen vuoksi. Nolompaa on jäädä auton alle, kuin käyttää heijastimia. Heijastinliivejä kun saa mustinakin, mulla on tollanen samanlainen musta heijastinliivi. Koirilla Rukan pannat, joissa on aina Orbilocit. Tulevaisuudessa hankin sopivat valjaat, joihin sen saa selkään kiinni. Näkyy paremmin ja heijastinvaljaat toki. :)

  Me skipataan arvonta, en tykkää kuin gripeistä ja hyvistä, pehmeistä nahkahihnoista, jotka on litteitä.

  VastaaPoista
 6. Meillä Demillä on käytössä Hurtan pinkki heijastinliivi aina kun vähäkin alkaa hämärtää + pieni vilkkuva valo kiinni Hurtan pannassa jossa myös heijastinta, mutta heikosti. Itselleni hommasin eilen myös pinkin heijastinliivin, kun itseni valaistaminen on meinannut unohtua :D Heijastava köysitalutin olisi mahtava lisä, ja sen varmasti kaikki huomioisivat (varsinkin kun Demi tahtoo aina sillontällöin hömpöttää puolelta toiselle :D).
  niina.makipelto@gmail.com

  VastaaPoista
 7. taikapilven@gmail.com

  Meidän poppoolla on kaikilla heijastinliivit, niin koirilla kuin ihmisilläkin. Lisäksi meillä on valopannat koirille, mutta ne on turkkiroduilla melko turhat. Treenihihnat on heijastavat.

  VastaaPoista
 8. kovalainenjanette@gmail.com

  Oi oon himoinnu tällasta hihnaa kauan! Koirilla on hurtan heijastinliivit ja aina heijastinhihnat ja pannat, kaiken varalta.
  Itsellä on yleensä takki jossa on omasta takaa heijastimia.

  VastaaPoista
 9. Meillä löytyy vain toiselle koiralle heijastinhihna, mutta toiselle tulisi tosiaankin tarpeeseen tällainen! Tämä hihna näyttää muutenkin tarpeeksi jykevältä tuolle vetävälle koiralle, kun se toinen ei ehkä vakuuta minua jykevyydellään. Sitten löytyy heijastinliivejä koirilta ja myöskin LED-pannat, joihin saa vilkkuvan valon tai pysyvän valon. Heijastavan hihnan oon kuitenkin LED-pantojen lisäksi todennut toiseksi tosi tärkeäksi näkyvyyden suhteen, koska hihnassa riitää pituutta ja näin ollen se on useammin helpommin huomattavissa oleva kuin pienemmät heijastimet.

  rocketmarshmallow@gmail.com

  VastaaPoista
 10. sofia.kuusela@gmail.com
  Pipsalta löytyy heijastinliivit, vilkkuvalo yhdestä hihnasta, heijastinvaljaat (samanlaiset kuin teillä mutta eri väriä), koiran jalkoihin laitettavat heijastinnauhat, flexi variosta se siihen kuuluva lamppu, heijastava panta sekä kaksi vilkkuvaloa, joista toinen on pannassa ja toinen valjaissa:). Tietysti myös taluttajalla on asiaan kuuluvat heijastimet;)! Mutta parempi heijastinliivi ja hihna on kyllä hankintalistalla! Koska nahkahihna ei paljoa heijasta.

  VastaaPoista
 11. huiskuhantamme@gmail.com
  Meiltä löytyy koirilta heijastinliivit. Hankintalistalla on ollut jo pitkään kunnolliset heijastavat pannat tai valopannat, sekä omistajalle joku vähän näkyvämpi heijastin kuin vain kädessä roikkuva :)

  VastaaPoista
 12. nieminen-@hotmail.com
  Meillä on käytössä Saagalla Rukan panta ja hihna joissa on heijastin ompeleet. itselläni löytyy vain heijastin :)

  VastaaPoista
 13. eveliina.piispanen@gmail.com
  Mulla on takissa miljoona heijastinta, ja heijastinlangalla neulottu pipo. Sanilla on komea vettä pitävä keltainen heijastinliivi, jotta varmasti erotuttaisiin massasta ilta- ja aamulenkeillä ;)

  VastaaPoista
 14. Valopannat koirille.
  Mun pitäisi ehkä ottaa heijastinliivi käyttööni. Se on ollut kaapissa jo monta vuotta!

  jolannia@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Anonyymi8.11.15

  Kultsuni on heijastinliivi sekä vilkkuvalo. Minulla on heikastinliivi päällä. Olen tilanut otsalampu ebay:sta iltalenkille

  idalagerstrom@outlook.com

  VastaaPoista
 16. Anonyymi8.11.15

  Minulla on aina heijastinliivi päällä sekä muutama roikkuva heijastin. Housuista myös muutama heijastin löytyy. Meidän pojilta taas löytyy kura-asut jotka ovat melkein kokonaan heijastintarraa, joten näkyvät varmasti, mutta niitä ei käytetä kuin sateella. Heijastinliivit meidän pojilla jäi pieniksi pentuajan jälkeen(eli viime talvena)joten ne ovat joulupukin listalla :) Harmittavan vähän tällä hetkellä löytyy heijastimia meiltä:(
  Sp: greetteuukivi@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Anonyymi8.11.15

  Karvaiselta kaverilta löytyy heijastinliivi, led valo sekä heijastinhihna, itsellä heijastimia jaloissa, käsissä sekä otsalamppu
  -Anne-
  anne5@netti.fi

  VastaaPoista
 18. Molemmilla koirilla käytössä heijastinliivit (nöffillä vaihtelevasti Hurtan liivi tai sadetakki ja lapukalla halpisversio), toisella valopanta ja toisella pyörään tarkoitettu vilkkuvalo joka toimii hyvin pannassa tai hihnassakin. Pienemmällä käytössä heijastinhihna, mutta isommalta vielä puuttuu. Itselläni on tällä hetkellä käytössä vain roikkuvia heijastimia, pitäisi kyllä ehdottomasti ostaa ja ottaa käyttöön heijastava liivikin.

  julia.pohjonen@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Anonyymi8.11.15

  Koiralla heijastinpanta, johon kiinnitetty ledi. Hihnassa roikkuu yksi heijastin, oishan se hienoo jos ei enää tarvis olla koko aikaa irrottamassa sitä ties mistä puskista. :D Itsellä heijastimet takin molemmilla puolilla ja housuissa.
  virt.cara@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Nelillä on valjaissa heijastin ja hihnassa valo. Olemme myös hankkineet sille valjaat joihin on intekroitu ledi nauha mutta se on jo kerennyt kadota muutoss. Tiedän kyllä että Nelli tarvitsisi paremman heijastinliivin.

  Tälella nelilli käyttää kevyt toppatakkia jossa on heijastimet. Muuten se kultaisena noutajania ei erotu lumesta.

  Ps minusta tulee sun uusi lukija!! :)
  Siiri.helotie@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Tyttäreni juuri pari viikkoa sitten otti tuttavan 7-vuotiaan koiran luokseen asumaan, enkä usko että kummallakaan on heijastinta vielä.

  VastaaPoista
 23. Anonyymi9.11.15

  Koiralla on päällä yleensä heijastinliivi, heijastinpanta jossa välkkyvä valo, heijastava hihna jossa kanssa valo ja erilliset heijastimet. Ja minulla on päällä heijastinliivi, takin sivuissa ja edessä kuin takanakin erilliset heijastimet ja käsivarsissa heijastimet. Niillä pitäisi näkyä!

  sani-marjalas@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Koiralla heijastinliivi ja hihnassa vilkkuvalo

  tvoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 25. hennalavikainen@hotmail.com

  Meillä on sekä koiralla, että omistajalla heijastinliivit ja koiralta löytyy myös heijastimilla varustetut valjaat ja vilkkuvalo :)

  VastaaPoista
 26. Meillä on koirilla tällä hetkellä heijastavat pannat ja tarranauhaheijastimet pyöriteltynä hihnoihin kiinni.
  Pennulla lisäksi vilkkuvalo ja heijastimilla varusteltu takki.
  Omistajalla heijastimia löytyy kengistä ja takista :)

  dozzye@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Meillä on aika surkeat heijastimet koirilla, lähinnä jää siihen, että mulla on heijastinliivi... Tosin, tänä syksynä ollaan ulkoiltu vain valoiseen aikaan ja pimeällä samoillaan omalla pihalla. Jossain vaiheessa satsaan noihin valopantoihin, näkee missä se musta koira juoksee pihallakin, koska joskus se tykkää harrastaa keilailua ihmisillä ;)
  talviuninalle (at) gmail.com

  VastaaPoista
 28. Anonyymi9.11.15

  k_aisa89@hotmail.com

  Koirallani on heijastava panta

  VastaaPoista
 29. Meillä on käytössä heijastavat valjaat ja itse yritän käyttää vaatteita, joissa on heijastimia.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Meillä on käytössä heijastavat valjaat ja itse yritän käyttää vaatteita, joissa on heijastimia.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Anonyymi9.11.15

  juttat82@hotmail.com
  Meillä Koiruudelta löytyy heijastinvaljaat ja sateella heijastava hurtan "sadetakki". Omistajalta heijastinliivejä tai ainakin roikkuva heijastin takin ja housujen omien heijastimen lisäksi + otsalamppu.

  VastaaPoista
 32. Anonyymi9.11.15

  Meidän molemmilla koirilla on heijastinliivit, heijastin hihnat ja nyt syksyllä otettiin käyttöön myös valjaat! Pienempi täysin musta eistiin-rastiin juoksentelija saa lähi viikkoina myös Led valopannan.Ainoo mikä unohtunu nii ulkoiluttajilta heijastimet! Tähänkin tulee muutosta, kyllä se heijastimen käyttö vaan kannattaa!

  VastaaPoista
 33. Anonyymi9.11.15

  toisella koiralla on heijastinliivi samaa sarjaa kuin emännän liivi, molemmilla on heijastava remminjatke
  sarianne@netti.fi

  VastaaPoista
 34. Anonyymi10.11.15

  On lediä, heistinliiviä ja käden ympärillä heijastinnauha. seijautriainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Koiran pannassa roikkuu pehmeä heijastin, kuten minunkin takissani. =)

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 36. Meiltä löytyy heijastinliivi ja -huivi sekä monissa muissa tamineissa on heijastimia.

  emppu_98@windowslive.com

  VastaaPoista
 37. Meillä Ronilla on heijastinvaljaat ahkerassa käytössä, löytyy myös liivi, mutta rupeaa käymään pieneksi. Panta on rukan heijastinpanta ja narusta roikkuu yksi heijastin. Itsellä on takissa heijastin.
  miiaeeli@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Anonyymi10.11.15

  Karkka.anna@hotmail.com
  Aina lenkille lähtiessä kummallakin heijastinliivit, vappu kultsilla myös valopanta ja minulla muita heijastimia liivin lisäksi. Kyllä suosittelen näkymään pimeällä. Tuo hihna olisi vielä piste i: n päälle jos voitettausiin tuo����

  VastaaPoista
 39. Anonyymi10.11.15

  timo.tapani.virtanen@gmail.com
  Meidän kultainennoutaja Rokilla on valjaihin liimattu heijastinnauhaa ja lisäksi pari hihaheijastinta on laitettu kiinni valjaisiin. Itselläni aina päälle heijastinliivi ja otsalamppu eli parempi valaistus kuin koiralla. Roki täyttää viikon päästä 11-vuotta, joten olisi mieluisa ja näkyvyyttä parantava syntymäpäivälahja.

  VastaaPoista
 40. Rikillä harvoin pysyy mikään heijastinliivi yms. päällä ku on niin kova menemään niin tommonen hihna vois toimia 👍

  VastaaPoista
 41. Rikillä harvoin pysyy mikään heijastinliivi yms. päällä ku on niin kova menemään niin tommonen hihna vois toimia 👍

  VastaaPoista
 42. Koiralla on sellainen päälle napsautettava valo kaulapannassa, itsellä heijastin. Kanervak@live.com

  VastaaPoista
 43. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)