19.12.2014

Joulukalenteri:Luukku 19


Toivepostaus : Viivin pentuaika

Varoitus! Postauksen kuvat ja video saattavat aiheuttaa herkimmille pentukuumetta!Muutamia asioita Viivin pentuajasta:

Ensimmäinen yö: Oltiin päätetty etukäteen, että Viivi tulee nukkumaan omassa pedissään meidän sängyn vieressä. Olin varautunut Viivin ensimmäiseen yöhön uudessa kodissa hyvin; petiin tuotiin viltti, joka oli ollut kasvattajan luona keräämässä tuttuja tuoksuja. Petiin oli valmiina myös kuumavesipullo, joka muistuttaisi muiden pentujen ja emon lämmöstä. No, Viivi näytti heti oman rennon luonteensa, ja sippasi omaan petiinsä heti ilman mitään kuumavesipulloja. Olin hätäillyt ensimmäisestä yöstä ihan turhaan, sillä Viivi nukkui rauhassa aamuun (klo:6) saakka.

Ruokailu: Viivi söi Royal Canin large breed junior- ruokaa 3kk ikään asti 4 kertaa päivässä. Ruokahalu tällä neidillä oli valtava ja se hotki ateriansa hirmuisella vauhdilla. Äkkiä ahmiminen kuitenkin helpotti, ja Viivi malttoi jo odottaa lupaa mennä syömään.

Sisäsiisteys: Viivi oppi nopeasti sisäsiistiksi, koska olin kotona ja Viivillä oli mahdollisuus päästä usein ulos takapihalle.Palkattiin ja kehuttiin Viiviä aina kun tarpeet tuli ulos. Viivi oppi tekemään pissoja vanhojen pyyhkeiden päälle lattialle ilman erillistä opetusta kun oltiin pois kotoa . Pyyhkeet oli helppo pestä puhtaaksi pesukoneessa ja ottaa mukaan kun käytiin kyläilemässä. Viivi kotiutui meille helmikuussa ja jo huhtikuussa  meillä oli matot takaisin lattioilla.

Hihnakävely: Alettiin totuttelemaan pantaan heti ensimmäsinä päivinä. Aluksi se ärsytti ja kutitti Viiviä, mutta se tottui siihen pian. Hihnakävelyn opettelu aloitettiin sisällä ja sitten ulkona namien avulla. Joka aamu n. klo 6 menin Viivin kanssa ulos harjoittelemaan, miten hihnassa kuuluu kävellä. Ulkona Viivi sai huomiota jokaiselta vastaantulijalta ja ajattelin, että se menee ohi kun Viivin kasvaa, mutta kyllä monet jäävät vieläkin ihastelemaan kuinka kaunis koira meillä on ja harva pääsee meidän ohitse hymyilemättä.

Tihutyöt:Oltiin varauduttu pieneen tuholaiseen hyvin; sähköjohdot ja pistorasiat piilotettiin, lattialta nostettiin tavarat pois ja arvoesieet ylemmäs. Voin valehtelematta sanoa, että Viivi ei pentuna tuhonnut juurikaan mitään! Nyt vahmepana puolestaa pehmolelujen nenät ja silmät saavat kyytiä ja Viivi on rikkonu yhden hiusharjan ja pillin.

Yksin oleminen: Yksin olemisen kanssa oli aluksi ongelmia, koska Viivin ei juurikaan tarvinnut olla kotona yksin, koska minulla oli lukuloma lukiosta. Yritettiin kuitenkin silloin tällöin jättää Viiviä yksin pieniksi ajoiksi ja pidentää aikaa pikku hiljaa. Aluksi Viivi ei malttanut millään rauhoittua, vaan haukkui ja vinkui meitä takaisin. Harjoittelu kuitenki tuotti tulosta ja nyt Viivi jää mielellään nukkumaan kotiin päiväksi.

Tunnisteella pentu löytyy lisää Viivin pentukuvia. Kysykää ihmeessä,jos tahdotte tietää jotain lisää Viivin pentuajasta.

 ©Marja

 ©Marja

 ©Marja

 ©Marja

6 kommenttia:

 1. Voi eiii, kyllä se vaan on niin, että tällaista pentupostausta on pakko katsoa ja lukea :D ihana video, iha supersöpö Viivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ensin, että enhän voi tehdä Viivistä mitään pentupostausta kun se on edelleen pieni pentu! :D Nää kuvat sai mutkin palaamaan maan pinnalle ja tajuamaan miten iso Viivi jo onkin :D Ja kiitos!!

   Poista
 2. Anonyymi19.12.14

  Tää teijän joulukalenteri on kyllä niin ihana!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihanaa saada positiivista palautetta :)

   Poista
 3. Anonyymi22.12.14

  Voi ei miten söötti toinen on :) Ja kiitos ihanasta joulukortista! T. Annu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvä että tuli perille ! :))

   Poista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)