29.9.2016

Uusi lauma, uudet kujeet


Viime viikon keskiviikkona oli aika palata takaisin Kannukseen kennelvuoron merkeissä. Tällä kertaa matkalle lähti myös Tarmo. Tarmon mielestä autoilu ei ole kivaa puuhaa, vaan aluksi täytyy huutaa kurkku suorana. Kerettiin kuitenkin harjoittelemaan autoilua useamman kerran ennen Kannukseen lähtöä. Kolmen tunnin matka sujuikin yllättävän hyvin; Tarmo nukkui hiljaa koko ajan! Viitasaarella pysähdyttiin jaloittelemaan, mutta pentu kömpi sen jälkeen heti takaisin häkkiinsä unille. 

Ennen kesälomaa meidän laumaan kuului Kannuksessa Viivin lisäksi Maijan harjakoira Oiva, sekä Tulliprojekti Heila. Nyt Heila on jatkanut matkaansa uuden ohjaajansa kanssa kohti räjähdekoiran uraa. Heilan tilalle on tullut Tulliprojekti Antti. Ja nyt lauma sai vielä yhden uuden jäsenen Tarmosta! Kaikki koirat tulevat hyvin juttuun keskenään, mitä nyt isompien pinna palaa välillä Tarmon villeistä leikeistä. Tarmosta onkin kuoriutunut oman tahdon omaava pikkuinen joka (yrittää) komentaa muita haukkumalla ja pomppimalla.

Viivi, Antti, Oiva ja Tarmo
Tarmon kanssa ollaan tehty nyt paljon pintatreeniä, jälkeä sekä namietsintää. Kaikille pinnoille se hyppii innokkaasti ja tunkee itsensä pienimpiinkin koloihin. Nenä toimii hienosti ja namit löytyvät jo korkeammaltakin. Virtaa ja työskentelyintoa pennulla olisi vaikka muille jakaa. Tarmon kanssa elämiseen onkin pitänyt hetki totutella. Se on nimittäin ihan erilainen pentu kuin mitä Viivi oli. Jos sillä ei ole tekemistä, niin se kyllä keksii sitä jostain. Viivi ei koko pentuaikana rikkonut juuri mitään, Tarmo yrittää rikkoa kaiken mitä hampaisiinsa saa. Onneksi Kannuksen kämpässä on  kuitenkin helppo asustella sen kanssa, sillä täällä ei ole ylimääräisiä huonekaluja, pöytien ja tuolien jalat on metallia ja pistorasiat ovat korkealla. 

Isomman lauman kanssa elämisessä on puolensa. Kannuksen kämppä alkaa tuntua jo vähän ahtaalta kahden ihmisen, kolmen noutajan ja yhden harjakoiran kanssa. Mutta sopu sijaa antaa. Ja koiraporteilla saadaan rajattua koiria välillä eri huoneisiin. Koirilla on koko ajan seuraa toisistaan ja ne on helppo väsyttää toistensa seurassa. 

Tänään lähdetään takaisin Jyväskylään lomailemaan vielä hetkeksi ja syysloman jälkeen palaillaan koulun penkille taas pidemmäksi aikaa!
10vko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)