18.3.2016

Tiimipannat

Mitä meille kuuluu?

Saatiin olla kotona Jyväskylässä kokonaisen jakson ajan, sillä koulussa oli vain aineita, jotka sain hyväksiluettua lukion takia. Sinä aikana Viivillä kerkesi olla juoksut, käytiin epävirallisissa rally-tokokisoissa mölliluokassa pistein 93/100, olin kolme viikkoa työssäoppimassa eläinlääkärin vastaanotolla, potkuroitiin useasti jäällä ja tehtiin pitkiä metsälenkkejä. Keskiviikkona palattiin takaisin Kannukseen, koska tänään alkoi kennelvuoro koulun hoitolassa. 
Olin niin innoissani hyvistä pisteitä mölli-rallyssa, että menin ilmoittamaan Viivin virallisiin kisoihin, jotka on jo ensi tiistaina. Jännittää kamalasti, mutta kokemus karttuu, meni syteen tai saveen!

Sitten varsinaisen postauksen pariin! Äiti neuloi minulle aivan ihanan pääpannan, jollaista olin halunnut jo pitkään. Ensimmäisestä kappaleesta tuli kuitenkin liian iso, joten äiti neuloi uuden pienemmän. Isompi panta jäi siis vaille käyttöä. Viivi nappasi kyseisen pannan suuhunsa ja kantoi sitä ylpeänä pitkin kämppää. Siitä sainkin idean tehdä siitä jotakin Viiville. 

Inspiroinnin tuloksena syntyi pötkö, jonka voi pujottaa minkä tahansa pannan päälle. Pantaan virkattiin vielä samanlainen ruusu kuin minun pannassa, tosin hieman pienempi. Lopputuloksena siis söpö pehmuste ja somiste pantoihin:
Jos puikot pysyy kädessä (toisin kun minulla), niin tässä ohje:

Pääpantaan menee yksi kerä Novitan IPANA 50g -lankaa. Panta neulotaan tuplalangalla ja pyöröpuikoilla nro 4, 40cm. Luo n.88 silmukkaa (pään koon mukaan). Neulo neljä riviä 2 oikein 2 nurin joustinneulosta. Sen jälkeen helmineulosta, eli 2o 2n kaksi riviä ja seuraavaksi 2n 2o kaksi riviä. Toista niin kauan, että haluamasi korkeus on saavutettu. Neulo lopuksi vielä neljä riviä joustinneulosta.

Virkatun ruusun ohje löytyy täältä (klik)

Viivin versiossa valmis panta leikattiin auki, pääteltiin reunat, taitettiin kaksinkerroin ja ommeltiin pötköksi. Helpompi tapa on tehdä panta pelkällä helmineuloksella ja pyöröpuikoilla suoraan pötköksi, jollain ei tarvitse leikkailla ja ommella.6 kommenttia:

 1. Tosi ihanat "tiimipannat" itsellä pysyy puikot hyvin kädessä, täytyy itse kokeilla tehdä että itselle, että myös omalle koiralle. Tulee varmaan myös hienoa jälkeä, kun tekee pannat Novita Nostalgiasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa, että sait tästä itsellesi inspiraation! :)

   Poista
 2. Aivan ihanat pannat! :D

  Www.tottethehavanese.blogspot.fi
  Www.paronithedutcie.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Ihanat pannat! Taitaa olla Diego hieman kateellinen noista pannoista ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Täytyy varmaan kehitellä sillekin samantyylinen :D

   Poista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)