15.1.2016

Ja niin hän löysi sisäisen huskynsa

Viime postauksessa juhlittiin Viivin synttäreitä, tässä postauksessa esitellään synttärilahja, eli vetovaljaat! Käytiin Rahulan Rehussa sovittamassa useita eri valjaita ja parhaiksi valikoitui Jokke -merkkiset huskyvaljaat. Valjaat pääsevät kesällä käyttöön canicrossissa ja pyöräilyssä sekä nyt talvella potkukelkan vedossa, hiihdossa ja retkiluistelussa. Harjoiteltiin vetämistä ensin juosten niin, että Viivi oli kiinni Santerissa ja minä lelun kanssa houkuttelemassa Viiviä vetämään. Kun Viivi sai ideasta kiinni voitiin  siirtyä jäälle. Vanhempani olivat juuri ostaneet uuden potkukelkan ja heidän takapihaltaan on vain muutama hassu metri Tuomiojärvelle. Oivallinen paikka siis aloittaa vetoharrastus! Jään päälle oli satanut vain vähän lunta, joten potkuri liukui sen päällä hyvin. Ensimmäisellä kerralla lämmiteltiin, tutustuttiin potkuriin ja saatiin muutama onnistunut vetopätkäkin tehtyä. Viivi oli ihan innoissaan tästäkin lajista.

Ensimmäisen kokeilun jälkeen iski hyytävät lähes -30°C pakkaset, eikä päästy enää harjoittelemaan. Sitten loma loppuikin ja lähdin Kannukseen tekemään opiskeluihin liittyvän navettaviikonlopun. Keskiviikkona palasin takaisin Jyväskylään lomailemaan, sillä koulussa on yleisten aineiden jakso, jonka sain hyväksiluettua lukion kautta. Koko jakso ei sentään mene lomailuksi, sillä pääsen maaliskuussa työssäoppimaan kolmeksi viikoksi.

Eilen oli tarkoitus lähteä taas jäälle potkuroimaan, mutta lunta olikin satanut niin paljon, ettei siinä enää potkuri luistanut. Periksi ei kuitenkaan annettu ja kolattiin äitini kanssa jäälle pieni sprinttirata. Siinä tulikin hyvä lämmittely sekä kolaaville ihmisille, sekä vapaana juoksevalle koiralle. Radalla saatiin useita onnistuneita vetopätkiä ja molemmilla oli hurjan hauskaa!
Tässä hangessa ei potkuri enää luistanutkaan


Muistilista vetoharrastuksen aloittajalle:
-Laadukkaat varusteet: hyvin istuvat vetoon tarkoitetut valjaat sekä joustava hihna.
-Pue valjaat aina vasta juuri ennen treenejä ja riisu ne heti niiden loputtua pois. Näin koira yhdistää äkkiä valjaat vetämiseen.
-Alku- ja loppuverryttely
-Muista palkata koira aina lopuksi. Käytä apuna kulhossa olevaa ruokapalkkaa tai avustajaa, joka houkuttelee koiraa kutsuen tai lelulla.
-Tee aluksi vain lyhyitä sprinttejä
-Kun koira vetää, liitä toimintaan käsky esim. "Veto!Veto!"
-Opeta koiralle oikea ja vasen
-Lopeta aina onnistuneeseen suoritukseen
-Ei täydellä mahalla treenaamaan
-Pidä lepopäiviä
-Muista huoltaa tassut
9 kommenttia:

 1. Anonyymi16.1.16

  Pakkasessa juokseminen rasittaa koiran keuhkoja joten itse en ainakaan kauhesti koiraa siellä juoksuttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Tarkoitatko nyt vedättämistä pakkasessa vai muuten vain juoksuttamista? Minusta pakkasella on hyvä, jos koira pääsee juoksemaan vapaana. Näin koira itse pysyy paljon lämpimämpänä kuin hihnalenkillä narun päässä. Vetohommia ei tosin tehdä kovalla pakkasella.

   Poista
  2. Anonyymi19.1.16

   Yleensäkin juoksuttamista..

   Poista
 2. Anonyymi16.1.16

  Todella ihana blogi sulla!
  Vinkkinä vetämiseen: kannattaa kiinnittää tuo vetoliina siihen potukurin etukaareen, sillä näin vetopiste saadaan oikeaan paikkaan ja lisäksi saat enemmän matkaa koiran ja potkurin välillä = turvallisempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vinkistä, otetaan kyllä heti käyttöön! :)

   Poista
 3. Tosi kivan näköistä! Ehkä mekin sitten kun taloon astuu suurempi koira. Totte on hiukan liian pieni tällaiseen. :D

  www.tottethehavanese.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh jep :D Kivaa tämä kyllä on! Kiitos kommentistasi :>

   Poista
 4. Tosi ihania kuvia 💗

  VastaaPoista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)