4.10.2015

Noutoja

Eilen käytiin Toivakassa seuraamassa ekaa kertaa taippareita, eli noutajien taipumuskoetta (Kokeessa selvitetään, vastaavatko koiran luonne ja käyttöominaisuudet rotumääritelmää).Tällä kertaa oltiin valitettavasti vain yleisössä, mutta oli kiva päästä katsomaan läheltä mitä siellä oikeastaan tapahtuu. Meidänhän oli tarkoitus osallistua taippareihin nyt syksyllä, mutta koulun alettua aika ei riittänyt tarpeeksi treenaamiseen ja esim.laukaukset jäivät kokonaan kokeilematta. Hieman ärsyttää, koska muuten paketti olisi alkanut olemaan aika lailla kasassa; riistan käsittelyssä ei ongelmia, vesinoutoja treenattu riistalla ja erilaisilta rannoilta, hakualuetta saatu laajennettua runsaasti, yhteistyö toimii ja tehty onnistuneita jälkiä kaneilla. No,ensi vuonna sitten!

Taippareista tarttui mukaan kaksi uutta Mystique merkkistä Damia täydentämään meidän kokoelmaa. Saatiin myös kaverilta teeren siipiä, jotka kuivatettiin uunissa ja teippailtiin kiinni dameihin. Tänään aamulla pakattiin aamupala mukaan ja suunnattiin metsään kokeilemaan siipidameja. Vein kuusi damia metsään niin, että Viivi ei nähnyt. Viivi työskenteli todella hyvin; nopeasti ja tarkasti. Lopetettiin neljännen damin kohdalla, ettei into vain lopu kesken. Sen jälkeen maistui ruisleivät ja kahvi aika hyvältä syksyisessä metsässä.


Kuvia kesän vesinoudoista :


©Marja Mallat

©Marja Mallat©Marja Mallat
©Marja Mallat (Tämän reissun jälkeen kävin ostamassa jostain kumman syystä pidempi vartiset kumpparit.. :D)2 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää teidän yhteistyö tuossa videossa! Rohkeasti vaan taippareihin, siellä ei vielä vaadita koirakolta niin paljoa kuin vaikkapa sitten jo nome b:n alokasluokassa. Meidän koiralla tosin kaksi nollaa taippareista alla. Heh. Ei suostu nostamaan kania koetilanteessa, muuten olisi menty läpi ihan heittämällä :-)

  Kiva harrastus tuo nome. Mun mielestäni on niin hienoa tarjota koiralle rodunomaista toimintaa, johon se on varta vasten jalostettu. Tykkään lukea teidän blogia, teillä on niin samanhenkistä menoa kuin meillä!
  http://onnilauma.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mukavasta kommentista! :) Minustakin on tärkeää, että koira saa tehdä rodunomaista toimintaa. Silloin koira palkkautuu myös itse siistä tekemisestä, eikä tarvitse aina kulkea taskut pullollaan nameja :D

   Poista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)