9.7.2015

Sinut on hyväksytty opiskelemaan..

Niin siinä kävi, että minustakin tulee syksyllä taas reipas opiskelija. Lukion jälkeen en tiennyt, mitä alaa tahtoisin lähteä opiskelemaan ja välivuosi tuntui hyvältä vaihtoehdolta saada lisää aikaa miettiä. Lukion loppuessa toteutin unelmani ja Viivi kotiutui meille. Koirailu vei heti mennessään ja on nyt yksi iso osa mun elämääni. Välivuoden jälkeen oli taas aika hakea opiskelupaikkaa, eikä se tuntunut yhtään sen helpommalta, kuin vuosi sitten. Yksi asia oli kuitenkin nyt varmaa; haluan tulevaisuudessa työskennellä koirien ja eläinten parissa. Tarkoittaa se sitten eläinkaupan myyjää, yrittäjää, klinikkaeläinhoitajaa tai eläinlääkäriä.

Kaikki koirabloggaajat varmasti tietävät, mikä opiskelupaikka tulee ensimmäisenä mieleen, kun mainitsee paikkakunnan Kannus. Kyllä, minäkin olin yksi niiden koirahullujen joukossa, joka haki yhteishaussa Kannuksen Kennellinjalle eläintenhoitajaksi. Mahdollisuudet päästä kouluun sisään on aina tosi pienet; tänä vuonnakin ylioppilaspohjaisia opiskelijoita otetaan opiskelemaan vain 6. Hakijoita kouluun on aina paljon ympäri suomen, koska Kannuksessa on suomen ainut koirapohjainen eläintenhoitolinja.  Ajoin 251km pääsykokeisiin. Kävin kymmenen minuutin haastattelussa ja käytännön osuudessa, josta jäi nahkea fiilis, koska olin päivän viimeinen. Täytin nelisivuisen paperinipun, joka sisälsi tietoja mm. koiran koulutuksesta, aikaisemmista eläinkokemuksista,vapaa-ajasta ja oppimistavosta. Sen jälkeen piti päästä kierrokselle koulun tiloihin, mutta siinä vaiheessa kaikki olivat jo hävinneet paikalta ja lähdin ajamaan kolmen tunnin matkan takaisin kotiin. Tässä vaiheessa olin aivan varma, etten pääse Kannukseen opiskelemaan, mutta kuinka ollakaan minun nimeni oli valittujen opiskelijoiden listassa!

Reipas opiskelija

Viiviä ja minua odottaa ensi kuussa siis muutto Kannukseen koulun asuntolaan. Aika sekavissa tunnelmissa ollaan lähdössä, kun Jyväskylään jää kaikki tärkeät ihmiset, myös Santeri. Koulu kestää kuitenkin minulla vain sen kaksi vuotta, koska lukio on jo käytynä. Viikonlopuksi voi tulla aina kotiin ja työssäoppimiset saan suorittaa Jyväskylässä. Toivon kovasti, että me Viivin kanssa viihdytään tuolla koulussa, onhan siellä Viiville paljon tekemistä ja minulle samanhenkisiä ihmisiä. Ja kuten ystäväni sanoi; kaikki täällä jotka ovat mun ajan ja rakkauden arvoisia säilyy just sellaisena kun on ollutkin.

Jatkosuunnitelmat tuon kahden vuoden jälkeen on vielä auki, mutta vaihtoehtoja on monia avoinna. Päivittelen varmasti tänne blogiin elämäämme Kannuksessa ja jos tahdotte tietää jotain lisää esim. opiskelusta tai pääsykokeesta  niin kysykää ihmeessä!

Ja niille, ketkä haluavat tietää lisää tästä koiramaisesta opiskelupaikasta, niin tässä muutama linkki:"Heittäydy täysii
Mitä ikinä teetkin
Ja elä nyt missä ikinä meetkin
Silmissä kipinän hetki
Heittäydy täysii
Siihen mikä on tärkee
Ja tee sitä missä sulle on järkee"
-Robin -Kipinän hetki ft. Elastinen-8 kommenttia:

 1. Oiiiii ihanaa! Onnnea paljon!!!!!! Mahtavaa päästä juuri eläinten alalle! Tsemppiä koulun alkuun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon!! :)

   Poista
 2. Ei se kuulemma mikään helppo koulu ole, mutta sen varmaan tiesitkin. :) Onnea opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä liian helppoon kouluun haluaisikaan ;) Kiitos paljon! :)

   Poista
 3. Onnea opiskelupaikasta!
  Piti tulla vastavierailulle ja laittamaan lukuluetteloon, mukavan näköinen blogi teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja tervetuloa seuraamaan meidän puuhia jatkossakin :)!

   Poista
 4. Onnea hirmuisesti 💖

  VastaaPoista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)