9.12.2014

Joulukalenteri: Luukku 9


Meillä oli eilen  illalla treenit hallilla ja saan taaskin olla Viivistä vain ylpeä. Huomattiin viime kerralla, että ollaan vähän muita ryhmäläisiä edellä monissa asioissa. Eilen tajusin miten hyvä juttu se on, koska mikä on parempaa paikalla makuu treeniä kuin se, että oman koiran edessä kaksi koiraa alkaa leikkiä keskenään, kun pitäisi olla maaten ! Mun ihmetykseksi Viivi pysyi maassa kyseisellä hetkellä, vaikka olin useiden metrien päässä.

Innokas oppilas odottaa treenien alkamista

Harjoiteltiin eilen mm. näitä asioita:

Luoksepäästävyys
Sujuu ilman ongelmia. Malttaa istua sivulla nätisti ja nauttii rapsutuksista. Tässä kohtaa kouluttaja kehuu aina Viivin pehmeää turkkia.

Seuraaminen
On alkanut sujumaan hyvin! Pitää kontaktin liikkeelle lähdössä ja osaa seurata eri nopeuksilla. Eilen saatiin edistäminenkin karsittua pois. Seuraavaksi häivytetään namikättä. Kouluttaja sanoi, että meillä on kontakti kunnossa.

Muiden koirien pujottelu seuraten
Välillä kontakti taisi kadota käännösten takia, mutta ei ollut kiinnostunut toisista koirista yhtään.

Maahan meno, maassa pysyminen välillä palkaten
Kuten alussa jo mainitsin, tämä sujuu hienosti! Viivi oli maassa koko sen ajan kun muut asettelivat koiria maahan uudelleen ja uudelleen.

Liikkeestä maahan meno
Kokeilin tätä ensimmäistä kertaa ilman käsiapuja ja hyvinhän se meni. Vauhtia tosin joutuu vielä hidastamaan aika lailla.

Eteen meno ja luoksetulo
(Tehtiin koirista ja ohjaajista kuja. Yksi kerrallaan mentiin koiran kanssa kujan päähän ja vietiin kujaan haluamaansa kohtaan lautanen jossa on nami. Palattiin koiran luokse ja annettiin katsekontaktista lupa mennä. Kun koira on syönyt namin, kutsutaan heti luokse.) Hyvin sujuu! Aluksi olin varma, että juoksee jonkun koiran luokse, mutta ei. Ainoana miinuksena se, että toi myös lautasen mukanaan.. Niin kuin kaikki muutkin perässä :D Kyllä huomaa että on noutajapainotteinen ryhmä.

Noutaminen, kapulan pito
Aloitettiin noudon harjoittelu kapulan pitämisellä. Noutaahan Viivi osaa, mutta pelkkä kapulan pitäminen yksistään tuotti meille aluksi ongelmia. Viivi sylkäsi kapulan heti pois namien toivossa. Herkkuja Viivi osaa kyllä pitää suussa käskystä. Siispä otin palan kinkkua ja käärin sitä kapulan ympärille, ja ta-daa; Kapulakin pysyi suussa, kunnes irti käsky sanottiin. Nyt onnistuu myös ilman kinkkua.
Perjantaina mennään yhteisiin extra-treeneihin ja maanantain treeneistä voisin tehdä jonkun videon tänne blogiin. Onko teillä muita ideoita joulukalenteriin? Meinaa tuo valon määrä nimittäin olla niin vähissä, että on tosi vaikeaa keretä saamaan kuvia valosan aikaan.


4 kommenttia:

 1. Dinallakin on noutamisessa ongelmana se, että päästää tavarasta liian nopeasti irti. Täytyy meidänkin kokeilla tuota namin kieputtamista.

  Joulukalenteriin olisi kiva saada vielä joku tempunopetuspostaus ja postaus "epäonnistuneista" kuvista eli sellaisista kuvista, joissa koiralla onkin vahingossa kieli nenässä tai se haukottelee parhaillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa kokeilla! Ja iso kiitos ideoista! :)

   Poista
 2. Kiva postaus! Ihanaa, kun joku tuli ottamaan treeneistä kuvia! :) Hieno Viivi, te osaatte! ;)

  Postausehdotuksia.. hmm... pentupostaus, viivin lempi-juttuja-postaus, itse-tehdyt jutut on kivoja ja kenties joku koiratreffit, jos mahdollista :D Toivottavasti jotain tuli idealamppu päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ja kiitos myös postausehdotuksista, täytyy heti rueta toteuttamaan!

   Poista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)