22.11.2014

DIY: Heijastinliivi koiralle

Mainitsin edellisessä postauksessa Viivin pinkistä heijastinliivistä. Hankittiin Viiville juuri pinkki liivi, koska meidän edellinen (keltainen) liivi ei erottunut lumihangesta. Oranssi liivi olisi varmaan myös hoitanut tehtävänsä, mutta pitäähän tytöllä olla pinkki :D
 Pinkin heijastinliivin hankkiminen osoittautui kuitenkin hankalammaksi kuin luulin. Keltaisia ja oranssia liivejä on marketit pullollaan ja hintaa niillä on 6-15e. Ainoat pinkit löysin Mustista&Mirristä, mutta ne maksoivat Viivin kokoiselle koiralle n.50e! No, olin jo marssimassa kyseiseen kauppaan ostamaan liiviä, kunnes etsiessäni halvempia vaihtoehtoja netistä, löysin monta ohjetta, joissa oli tehty koiralle heijastinliivi ihmisten heijastinliivistä. Viivin oma pinkki liivi oli valmis jo samana iltana.


Näin se käy:

Kävin ostamassa pään yli pujotettavan lasten heijastinliivin Biltemasta (löytyy täältä ). Hintaa sillä on huimat 3,99e. Eli pääsee kyllä melkoisen halvalla, jos viitsii itse tehdä. Isommalle koiralle voi tietysti ostaa aikuiten heijastinliivin ja tehdä siitä.


Liivi avattuna
Leikkaa liivistä takaosa pois ja säästä yläosaan kangasta rintaremmin kiinnitystä varten.

Leikkaa takaosasta jääneet heijastinsuikaleet irti ja tee niistä mahan ali menevä kiinnitysremmi. Näin heijastinpintaa tulee myös sivuille.

Kiinnitä heijastinsuikaleet sopivalle kohdalle ja ompele päihin tarranauhaa. Ompele tarrat myös rintaremmiin.

Ja ta-daa! Liivi on valmis ja näkyy hyvin pimeällä ja erottuu päivällä lumesta. Bilteman liivi on mukavan tuntuista kangasta, joka on helppo pitää puhtaana. Liivi on myös sen mallinen, ettei se haittaa menoa ja valjaat istuu hyvin sen päälle. Myös heijastinpinta-alaa tuntuu olevan enemmän, kuin koirille suunnatuissa liiveissä.2 kommenttia:

  1. Onpas hyvä idea!! Vois itsekkin tehdä tämmösen, harmi kun oon tosi huono askartelemaan mutta tämän kyllä osais tehdä :)

    VastaaPoista
  2. tee-se-itse jutut on aina hauskoja! tää oli tosi kiva idea. Ainoa harmi juttu, ettei meillä ole ompelukonetta.. pitänee kai toivoa joulupukilta, kun sellaista on kyllä joskus haaveiltu :)

    VastaaPoista

Kaikki rohkeasti kommentoimaan ! :)